KVALITETSPRISEN

Artikler fra
Magasinet Kvalitet

Læs artikel om Kvalitetsprisen her

Læs artikel om vinderen af Kvalitetsprisen 2019 her

Læs artikel om de to øvrige nominerede her og her

Med Kvalitetsprisen vil DFK sætte fokus på tiltag, projekter, firmaer eller personer, som skaber stor værdi i arbejdet med kvalitetsledelse. Ved at fremhæve og lyse på noget eller nogen, der har opnået succes med kvalitetsarbejdet, ønsker DFK at inspirere private og offentlige organisationer til at tage deres anvendelse af kvalitetsledelse til nye højder.

Intet er derfor for småt og intet er for stort til at kunne vinde prisen. Tøv derfor ikke med at indstille et tiltag, et projekt, en medarbejder, en leder, dit firma, en leverandør/samarbejdspartner eller en kunde til kvalitetsprisen.

For at kunne vinde æren, en flot skulptur til evig eje og gratis deltagelse på en DFK-konference (deltagerplads inkl. forplejning) skal du blot udfylde den enkle indstillingssformular nederst på siden.

Indstillingsfrist d. 5. september 2024

Bedømmelseskomiteen vurderer ansøgningerne ud fra, i hvor høj grad de opfylder nedenstående kriterier. Det er ikke et krav, at alle kriterierne skal være opfyldt, men for at vinde skal man opnå den højeste score hos bedømmelseskomiteen. Der er således en teoretisk mulighed for at vinde prisen, hvis komiteen vurderer, at ansøgningen scorer meget højt i få af kriterierne.

Bedømmelseskomite
Vinderen vælges af en bedømmelseskomite, som i første omgang udvælger 3 nominerede, hvorfra den endelige vinder kåres. Komiteen består af en repræsentant fra DFK’s bestyrelse og fem uafhængige medlemmer.

 • Mads Bruun Larsen – Associate Professor, SDU
 • Lars Erik Donau– Quality & EHS Director, Danfoss Drives Denmark,
 • Jesper Hvid Richter– QHSE Manager, Evida Service A/S
 • Elin Kallestrup – Tilsyns- og forhandlingskonsulent, Det Fælleskommunale Databehandlersekretariat
 • Vibeke Bagger – Næstformand for DFK
 • på vej…

Prisoverækkelsen
Prisoverrækkelsen finder sted på DFK’s konference d. 21. november 2024 på Nature Energy Park (Odense Stadion).

Det er ikke et krav, at alle kriterierne skal være opfyldt, men for at vinde skal man opnå den højeste score hos dommerpanelet.
 • Kriterium 1

  Understøtter virksomhedens formål / purpose

  Det indstillede (tiltag, projekt, organisation eller person) har (stor) betydning for at understøtte virksomhedens formål/purpose.

 • Kriterium 2

  Forankret i den virkelige verden, hvor den håndgribelige værdi skabes

  Det indstillede (tiltag, projekt, organisation eller person) har resulteret i ændringer og forbedringer for de kollegaer, der skaber produkterne/ydelserne, eller er i direkte kontakt med kunder og/eller samarbejdspartnere.

 • Kriterium 3

  Resultaterne kan måles eller bestå videotesten

  Det indstillede (tilgang, projekt, organisation eller person) har resulteret i forbedringer/ændringer, der kan dokumenteres enten kvantitativt og/eller kvalitativt:

  • kvantitativt i form af for eksempel større lønsomhed i kroner, et lavere ressourceforbrug i timeforbrug, en forbedring af kvaliteten i form af færre fejl.
  • kvalitativt ved at der er medført ændringer i for eksempel en adfærd, der vil kunne dokumenteres på film (skal blot beskrives i ansøgningen – der er ikke krav til at fremsende en film)
 • Kriterium 4

  Indeholder et tvist af nyskabelse

  Det indstillede (tiltag, projekt, organisation eller person) indeholder et tvist af nyskabelse. Dette kan for eksempel være en anderledes tilgang til proaktivt at arbejde med risici og muligheder, integration af AI i forbindelse med kvalitetssikring eller intern audit, en stærkere kundefokus, måden at agere som kvalitetsleder eller noget femte.

 • Kriterium 5

  Vil kunne overføres eller inspirere andre organisationer / virksomheder.

  At det indstillede (tilgang, projekt, organisation eller person) vurderes til forholdsvis let at kunne overføres til andre organisationer / virksomheder, også gerne inden for andre brancher.

Indstillingsformular:

Ønsker du at tilføje filer i form af for eksempel billeder af det der er lavet, kan de sendes seperat på mail til dfk@dfk.dk

Kandidaten:

Indstilleren

Beskrivelse

Ønsker du at tilføje filer i form af for eksempel billeder af det der er lavet, kan de sendes seperat på mail til dfk@dfk.dk