COMPLIANCE – HVORDAN?
– Effektivt overblik og forebyggelse af fejl
Torsdag d. 27. februar 2025
klik for at download en ics kalenderfil.
kl. 9:00 - 16:00
Der er registrering og let morgenforplejning fra kl. 08.30.
Sidste frist for earlybird bog
27. januar 2025
Tilmeldingsfrist
19. februar 2025
📚 Tilmeld dig konferencen
senest d. 27. januar
og modtag bogen “Gid min chef var Høvding – sådan får vi de ledere vi fortjener”
skrevet af Dennis Nørmark & Christian Groes
Compliance – hvordan? Deltag i vores kommende konference og lær, hvordan du sikrer din virksomhed mod svindel og overholder de mange love, regler og kundekrav, der konstant ændrer sig. I dag står virksomheder over for stigende krav fra både lovgivning og markedet, og det kan være en udfordring at sikre, at alt er i overensstemmelse. På konferencen får du praktiske værktøjer til at tage kontrol over din virksomheds compliance og undgå fejl, der kan få alvorlige konsekvenser.
Med eksempler fra førende virksomheder vil du opleve, hvordan stærke ledelsessystemer kan hjælpe med at forebygge problemer og sikre overholdelse af skiftende krav. Her vil der også blive præsenteret, hvordan kunstig intelligens kan bruges som et effektivt redskab til at optimere processer og forebygge svindel, uden at det går på kompromis med virksomhedens daglige drift. Med Claus Nygaards ekspertvejledning vil du få indsigt i, hvordan teknologi kan være en støtte i arbejdet med compliance.
Tilmeld dig nu og få en unik mulighed for at styrke din virksomhed og sikre, at du er rustet til fremtidens udfordringer!
Dagens program
8:30 – 9:00 Registrering – morgenmad og mulighed for at netværke
9:00 – 9:15 Velkomst og præsentation ved bordene
v/Vibeke Bagger, Food & Beverage Manager, DNV Business Assurance Denmark A/S
9:15 – 10:00
Compliance – held er ikke en plan
Det siges, at eksamen er den flittige elevs fest, og intet kunne være mere sandt, når det drejer sig om compliance. Når virksomheder bliver udsat for alvorlige kundeklager, tilsyn fra myndigheder eller når data bliver lækket, kan bølgerne godt gå højt. Man kan selvfølgelig være heldig og klare frisag, men når skaden først er sket, kan du ikke skrue tiden tilbage og gøre det om.
Til trods for høje bøder og risiko for negativ omtale kan det være svært for compliancefunktionen at mobilisere de nødvendige ressourcer til at løfte den voksende byrde og det lange, seje træk, som kendetegner arbejdet med compliance.
På dagens første indlæg vil Ole sætte scenen for, hvordan du kan hjælpe din virksomhed med at skabe fundamentet for, at jeres arbejde med compliance bliver en integreret del af jeres hverdag – fra direktionsgangen og helt ud til slutkunden.
Ole har arbejdet som rådgiver inden for compliance på tværs af brancher som medico, pharma, IT og finanssektoren. Som leder i Danske Bank har han i mere end seks år haft ansvaret for implementering af GDPR, optimering af anti-hvidvaskprogrammet, compliance og digital transformation samt control testing.
Ole Flinch Brams, Founding Partner
CPMO, www.cpmo.dk
10:00 – 10:45
En risikobaseret tilgang til compliance i praksis
Hvordan sikrer man en effektiv og værdiskabende compliance-struktur i en kompleks, global virksomhed? Rambølls interne Business Integrity & Compliance-funktion deler erfaringer og metoder fra deres arbejde med at rådgive interne stakeholders om områder som korruption, sanktioner, eksportkontroller, menneskerettigheder, whistleblowerdirektiver samt datahåndtering og cybersikkerhed.
Med en risikobaseret tilgang demonstrerer Rambøll, hvordan man balancerer hard-core lovgivning og virksomhedens forretningsmæssige behov uden at lave compliance for compliance’ skyld. Oplægget vil give indsigt i brugen af digitale kontroller integreret i virksomhedens eksisterende systemer, og hvordan disse kan bidrage til at mitigere risici og forbedre overholdelse lov- og kundekrav.
Derudover vil Rambøll fremhæve ledelsens centrale rolle i at drive compliance-kulturen og sikre organisatorisk modenhed. Gennem konkrete eksempler præsenteres rammeværktøjer, ledelsesansvar og modenhedsanalyse som fundamentet for at skabe en robust compliance-struktur, der er tilpasset virksomhedens unikke behov.
Hanne Bay, Global Director & Lasse-Erik Bønsøe Larsen, Head of Business Integrity Operations
Rambøll, www.ramboll.com
10:45 – 11:15 – Pause og mulighed for at netværke og besøge udstillerne
11:15 – 12:00
Er der græs i din oregano eller hest i din hakkebøf?
Hvordan sikrer man i fødevarebranchen at produkterne rent faktisk er hvad de udgør sig for at være. Og hvordan kan man brede denne erfaring ud i et bredere perspektiv i andre brancher for at sikre compliance og forebygge mod svindel. I sidste ende er svindel måske noget så simpelt som overensstemmelse med standarder og specifikationer – eller mangel på.
Svindel er i mange brancher ikke et ukendt fænomen, men det er måske alligevel ikke noget der er så meget fokus på eller noget man taler så meget om. Jeg vil dog gerne sætte ord på dette og jeg vil komme med spændende eksempler både på konkrete sager, men også værktøjer til forebyggelse.
Med en bred erfaring inden for fødevarebranchen og forskellige produktionsvirksomheder, vil jeg komme med et bud hvordan man som virksomhed også generelt kan arbejde med sikkerhed og forebygge og sikrer sin forsyningskæde.
Trine Raftopol, Group Quality & Regulatory Manager
Toms Group A/S, www.tomsgroup.com
12:00 – 13:00 – Frokost og mulighed for at netværke og besøge udstillerne
13:00 – 13:30
Compliance – Den tunge ende nedad
Dette bliver et oplæg om den oplevelse, man står med i SMV perspektiv omkring de konstant stigende krav om ”Compliance” – og dokumentation heraf.
I dette oplæg vil der blive set på impact for SMV, når Compliance lavinen ruller. Herunder:
Brancheorientering, relevans, ressource, kompetence,imødegåelse,fremtid og/eller muligheder.
Alt sammen set fra rollen som compliance-ansvarlig i underleverandørstolen.
Der er en stærkt stigende efterspørgsel på transparens i alle mulige henseender. Og vi skal alle understøtte en udvikling på de højeste etiske og moralske tangenter. De store virksomheder sender i stort omfang den opgave videre (som systemer og direktiver lægger op til) ned igennem værdikæden.
Hvad betyder dette i praksis som SMV i Danmark, og hvorledes kan / skal man imødegå dette?
Ulrich Lumholtz, Director, QHSE & Compliance
RODAN Technologies A/S www.rodantech.com
13:30 – 14:15
Risikobaseret tilgang til risikohåndtering i korte og lange leverandørkæder – vejen til effektiv compliance
Hvordan undgår virksomheder at skyde gråspurve med kanoner, når de skal håndtere komplekse sociale og miljømæssige udfordringer i leverandørkæderne for land- og skovbrugsprodukter?
En risikobaseret tilgang kan være vejen til at opnå omkostningseffektiv compliance, der både opfylder kravene i due diligence-lovgivninger som EUDR og samtidig styrker mere gennemsigtige samarbejder med leverandører.
Ved at kombinere ansvarlig sourcing, brug af certificeringsordninger og en klar risikostrategi kan virksomheder navigere i de komplekse krav fra både markedet og lovgivningen. Flere certificeringsordninger inden for skovbrug, landbrug og biomasse anvender allerede risikobaserede løsninger og arbejder på at harmonisere risikovurderinger. Resultatet er en mere robust og ensartet risikohåndtering på tværs af leverandørkæderne.
Men hvordan kan små og mellemstore aktører – som den lille kaffefarmer – drage nytte af disse løsninger uden at blive overvældet af bureaukrati og dokumentationskrav? Og hvordan balancerer virksomheder mellem compliance og strategiske muligheder i deres forsyningskæder?
I mit oplæg vil jeg dele erfaringer og praktiske indsigter fra Preferred by Nature’s 30 års arbejde i over 100 lande.
Michael K Jakobsen, Regional Director
Western Europe Preferred by Nature www.preferredbynature.org
14:15 – 14:45 – Pause og mulighed for at netværke og besøge udstillerne.
14:45 – 14:50 – DFK orientering
14:50 – 16:00
Byg din egen Compliance-Chatbot
Vil du se, hvordan AI kan hjælpe dig med compliance og kvalitetssikring?
I dette hands-on oplæg viser Claus, hvordan du kan udvikle en chatbot, der understøtter compliancearbejdet i din virksomhed. Han demonstrerer, hvordan man integrerer regler og dokumenter som referencemateriale, og guider dig gennem processen, så du bagefter kan bygge din egen løsning.
Med en kombination af praktisk erfaring og innovative AI-løsninger vil Claus inspirere dig til at gøre AI til en værdifuld medspiller i din kvalitetsstyring.
Er du klar til at tage næste skridt i AI-verdenen? Så er dette oplæg for dig!
Bonusinfo:
Claus Nygaard har udviklet HSEQ-rådgiveren som en CustomGPT-løsning, der bruger ChatGPT’s billedanalyse til at risikovurdere arbejdssituationer. Dette værktøj er et eksempel på, hvordan kunstig intelligens kan støtte kvalitetsarbejdet – du kan læse om den her: [https://lnkd.in/dJBrjzgi].
Hvis du har en ChatGPT-konto, kan du prøve HSEQ-rådgiveren her: [https://chatgpt.com/g/g-bIp4B1QQB-hseq-radgiver].
Om Claus
Claus Nygaard er direktør for cph:learning og professor ved Institute for Learning in Higher Education. Han har en særlig interesse i, hvordan kunstig intelligens kan anvendes til at styrke arbejdet i virksomheder.
Claus Nygaard, Direktør, phd., professor
CPH:Learning, www.clausnygaard.dk
Mød følgende udstillere ved konferencen: